Revistes

 
 

La Terra


La Terra és l’òrgan d’informació, formació i debat d’Unió de Pagesos

És la revista catalana de referència per al sector agrari a Catalunya. És fundadora de l’APPEC (Associació de Publicacions Períodiques en Català). Premi Nacional de Periodisme el 1993. El 2010 celebrem els 30 anys del primer número en curs legal. És un mensual d’informació agrària escrita per professionals de la informació i amb criteris de redacció períodistica. Actualment té una tirada d’uns 10.000 exemplars. Segons el Baròmetre de la comunicacio (www.fundacc.org), per 2º any consecutiu, som la revista mes llegida del sector agrari Català.

Veure la revista en pdf


Agricat


Butlletí de l'empresa familiar agrària
Veure el butlletí de març


NotIcea


Heus aquí el primer dels butlletins electrònics que el comitè de publicacions de la ICEA ha editat.
En diran NotIcea, una barreja de notícia i de ICEA, que si és evident el títol, el que interessa és el fons. Es pretén que el NotIcea sigui una eina útil, que la pugui utilitzar tothom ja sigui per trobar-hi dades, notícies, idees, com per posar-les-hi.

Podeu consultar el butlletí a http://icea.iec.cat/NotICEA/butlleti1.html

Ja ha sortit el segon butlletí: http://icea.iec.cat/NotICEA/butlleti2/butlleti2.html

Ja ha sortit el tercer butlletí: http://icea.iec.cat/NotICEA/butlleti3/butlleti3.htmlNotícies rurals (Fundació del Món Rural )


Notícies rurals és el butlletí electrònic quinzenal de la Fundació del Món Rural.
Per a subscriure's enviar un correu electrònic amb el assumpte ALTA BUTLLETÍ, al correu: comunicacio@fmr.cat

web: www.fmr.cat
Revistes d'alimentació


Alimentaria.  EyPASA

Madrid. Revista de divulgació d'informació de alt nivell relacionada amb l'indústria alimentària.
www.revistaalimentaria.es


La Semana Vitivinicola

Revista tècnica de interés permanente. Valencia. Tira 12.000 exemplars/semana per subscripció.
www.sevi.net


TECA. tecnologia i Ciència dels Aliments

Revista de l'Associació Catalana de Ciencies de l'Alimentació.
www.iecat.net/acca


Vinum. La revista europea del vino.

Representa el "hola" del mon del vi : es publica en quatre idiomes i llença 146.000 exemplars/mes (Venta lliure i subscripció)
www.vinum.info


Enólogos. Revista oficial de la federación española de asociaciones de enólogos

Revista de divulgació de tots els aspectes relacionats amb els enòlegs.
www.enologo.com/revista/revista.html


Revue des OENOLOGUES et des techniques vitivinicoles et oenologiques

Editions Oenoplurimedia SARL.
www.oeno.tm.fr/Rdoe/HomeRdoe.html
e-mail:oenee@club-internet.fr


ACE

Revista d'Enologia. Revista oficial de l'Associació Catalana d'Enòlegs.
www.acenologia.com


Alimentación, equipos y tecnologia

Grupo Editorial Alción. Madrid. Revista multdisciplinaria dedicada a qualsevol tecnologia relacionada amb l'indústria alimentària


Viticultura i Enologia Profesional

Grupo AgroLatino. Madrid. Revista de divulgació molt especialitzada en viticultura i enologia
www.agrolatino.com/viticult.htm


VitiVinicultura

Edagricole España, SA. Madrid. Revista de divulgació molt especialitzada en viticultura i enologia.
Revistes d'agricultura


Vida rural

Revista quinzenal del grup Eumedia, que va agrupar les tres publicacions del grup (Viticultura, Fruticultura y Horticultura i Màquinas Agrícolas, la cuarta, amb que es van llençar a Espanya, Mundo Ganadero, continua apareixent amb periodicitat mensual). Va començar essent mensual, i l'èxit els va portar a fer-la quinzenal. Toca tots els temes de l'agricultura espanyola, amb "dossiers" periòdics sobre temes concrets, i una línia editorial, a cura de l'antic ministre d'Agricultura, Lamo de Espinosa, molt ben documentada sobre la política agrària europea.


Cooperació Catalana

Editada per la Fundació Roca Galès amb el suport de la Confederació de Cooperatives de Catalunya s'ocupa del cooperativisme en general amb nombroses referències al Cooperativisme Rural. Acaben de publicar el número 300. Enhorabona!


Maq

Suplement periòdic de Vida Rural dedicat especialment a la maquinària agrícola, amb proves de camp de nous models de tractors o de màquines, descripcions acurades de la manera de treballar d'aquestes, i atenció especial a l'actualitat d'aquest sector tan important econòmicament.


Agricultura

La degana de la premsa especialitzada agrícola, relativament vinculada al Ministeri, però que segueix una línea independent molt correcta. Toca tots els temes agrícoles i ramaders, amb una dedicació especial als problemes de l'oli i de l'olivera. També publica periòdicament dossiers sobre temes específics (el darrer, per exemple, sobre "Regadíos"). Cal esmentar els comentaris de la actualitat agrícola de Vidal Maté.


Tierras de Castilla

Tracta fonamentalment dels principals cultius de la regió i de la problemàtica d'aquests, des d'un punt de vista tècnic i econòmic molt correcte. Com és natural atorga una gran importància als temes comunitaris.


Laboreo

Una altra de les veteranes, dedicada fonamentalment a la maquinària, però tracta també els temes generals d'agricultura. Ha atorgat tradicionalment una gran importància al tema del cost d'utilització de la maquinària. Durant anys ha publicat cada mes un estudi del cost d'utilització d'un tractor o d'una màquina concreta. Dona una certa rellevància (números extraordinaris) a les autonomies.


Origen

Subtitulada "La Revista del Sabor Rural", és del grup Eumedia, i fa uns quatre anys que es publica. Tracta fonamentalment dels productes amb denominació d'origen i tot el que hi està vinculat, cuina, gastronomia, turisme, territori, ... Molt ben editada. Publica també suplements dedicats a les autonomies i les seves produccions o a determinats productes d'aquestes.


Rural

La revista del "Departament" . Recull l'actualitat agrícola catalana.


Agronegocios

Setmanari d'actualitat econòmica de l'agricultura i la ramaderia, del grup Eumedia, que es publica també en versió electrònica o digital, i que recull tota la informació econòmica, i política vinculada, necessària a l'empresari agrícola. La seva periodicitat setmanal en fa un instrument molt útil de cara a tarifes, cotitzacions, normatives, etc.


Free Counter
Free Counter

El BLOC d'Agropres!!!


agropes.org www

Enllaços
AGROPRES

Powerpoint promocional d'Agroprés!!!

Comissions de treball

L'entrevista

Parlem amb Francesc Domingo (Revista "Joves agricultors")

Parlem amb Carles Bernat (Revista "Joves agricultors")

Parlem amb l'Artur Soldevila (Revista "Joves agricultors")